GOOOL!!!

Nedeljsko jutro, ki ga je umil dež, naju s prijateljem zvabi k teku na bližnji stadion. Vsa sem še prepojena od energije večera prej, ko sem vodila plesno delavnico za ženske. Od globoke milosti in ganjenosti mi solza steče po licu, ko prijatelju opisujem občutke iz ženskega srečanja ter kako močno se mi odpira vodstvo ženske esence.

18386880_1421308221261091_151401026_nKot strela z jasnega me iz oblaka nežnosti in miline zbije nenadno dretje bližnjih nogometašev… baje je bil gol. Testosteron prepoji ozračje na igrišču in v šali zarenčim tudi sama, ter se nasmiham ob spoznanju, koliko različnih svetov sestavlja življenje ljudi na Zemlji. Moški, ženski svet, duhovni in prizemljeni, vsakdanji svet, in vsa različna dela in službe, ki jih opravljamo, prostori kjer živimo, filmi, ki jih gledamo ali ne gledamo, glasba, ki jo poslušamo, besede, ki jih izgovarjamo in tiste, ki se nam zataknejo v grlu, svet veselja in svet solza …

Med tekom brcnem žogo nazaj fantiču, ki mu je spolzela skozi prste, ko je branil gol pred očetovim strelom. Zavem se spajanja svetov med sabo ter zlivanja sebe z vsemi temi realnostmi v enost in ob tem v srcu občutim radost. Nekje globoko v sebi se ponovno spomnim, kako močno ljubim življenje tukaj in zdaj. Kako lepo je živeti in okušati vse te različne barve, pestre okuse, vse note, ki polnijo naša srca. Kako lepo je biti del tega pestrega potovanja.

Nedeljski večer se ponovno zaključi s plesno delavnico. Neskončno uživam v svojem delu in preplavlja me zadovoljstvo, ko vidim, kako se plesalci vedno bolj odpirajo svojemu Notranjemu plesu, kako plešejo različne zgodbe, ki se med sabo prepletajo. Zemlja res zapleše tja med zvezde. In pride trenutek, ko vsi občutimo v vsaki celici telesa božansko iskro in v ekstazi poletimo skozi prostor … Saj poznaš ta občutek, ko vsake toliko zvezde pripelješ na Zemljo in znotraj sebe v miru in globoki tišini, pa vendar neskončno na glas zavpiješ: »Goooool!!!«

 

Fotografija je nastala v angolskem begunskem taborišču na severozahodu Zambije, kjer sem kot prostovoljka delala na projektu Football for Development.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.