Tedenska srečanja

Preobrazba skozi ples

Nekaj časa ne bo plesnih delavnic, ker se odpravljam v svet materinstva. Ko se zopet obrnem navzven, vas obvestim po mejlih in na spletni strani.

_DSC6377 – kopijaRedna srečanja Plesa Srca vam ponujajo polje energije, ki vas podpira v vašem izrazu Telesa in Duha. Skozi redna srečanja hitreje napredujete in bolj ozavestite in opazite spremembe, ki se zgodijo znotraj zavestnega plesa. Vsak ples vas bo odpeljal na potovanje nazaj v sebe. Ko spet začutite svoje bistvo, spoznate, da je vse tako, kot mora biti. To stanje je začetek vaše kreacije. Tu se živi polno.


Zakaj ples?

_MG_3464web

Najlepša oblika vadbe je ples, ker je najbolj spontana oblika gibanja, zato je najbolj povezana z vašim notranjim otrokom. Razgibate se skozi radost, zato je ta način gibanja najlažji in najbolj lahkoten. Istočasno poskrbite za telo ter za vaš umetniški navdih, kreirate skozi gib. Je osnoven del duhovne rasti, saj nove senzacije in uvide dejansko začutite v telesu in realno vidite, koliko energije in svobode si dovolite v življenju. Na plesišču ste v trenutku soočeni sami s sabo v svoji resnici. Raziskovanje se prične!

Na plesnih srečanje boste:

  • Razvijali zavest telesa, psihe, čustev in energije skozi prosti ples.
  • Povečali čuječnost telesa, pretočnost, mehkobo in se naučili, kako se spontano odpreti plesu.
  • Vsakič se boste skozi spontani gib, ki ga bo podpirala vse vrste glasba, dobro razgibali ter se razvedrili in se odprli občutku svobode.
  • Delali aktivne meditacije, energijske vaje za odpiranje in čutenje energijskih centrov ter tako odprli proces, ki vas bo podprl v vaši transformaciji.
  • Odvrgli ter sčistili s telesa tisto, kar vam ne služi več, da boste pripravili prostor za več življenja, za navdih, nova spoznanja in uvide ter notranji mir.
  • Odpirali se boste vašemu notranjemu ognju, ki vam daje vitalnost in zdravje ter se učili negovanja vaše življenjske energije v plesu in se skozi odpiranje vaše moške oz. ženske esence sidrali v vašo notranjo moč.
  • Vse, kar boste dosegli in odkrili med plesom, se bo odražalo v vašem vsakdanjem življenju. Ples je namenjen tako trenutni radosti in užitku, kot tudi izboljšanju kakovosti vašega življenja.

16Notranji ples Srca je namenjen vsem, ki iščejo varen prostor za popolno sprostitev telesa in odkritje Duha v plesu. Nudi vam polje v katerem močan proces sproži zdravljenje in vas poveže z vašim bistvom ter namenom bivanja. Odprete se življenju in prerojeni ter napolnjeni z energijo, zadihate s celim telesom. Ko se v plesu stapljate s glasbo, jasneje vidite in občutite svoje darove, ki jih prinašate na ta svet.

Srce se odpre veselju in užitku samega bivanja.

Ni starostnih omejitev. Nikakršne izkušnje niso potrebne, le želja po plesu in radosti!

Kaj potrebujemo za ples?

Udobna večslojna oblačila in vodo. Plešemo bosi ali v nogavicah. Zaradi močnega delovanja energije ter zaradi našega doprinosa v skupno polje, na dan delavnice ali po delavnici ne pijemo alkohola in ne uživamo ostalih opojnih substanc. Ne motimo sebe in drugih s klepetanjem ampak se izražamo z gibom. Na plesišče vstopimo s spoštovanjem do sebe, drugih in skupnega prostora. Ko delimo izkušnje v krogu, vedno izhajamo iz sebe – govorimo o sebi in svojih izkušnjah, ne dajemo komentarjev na deljenje ostalih in ne dajemo nasvetov drugim soplesalcem, razen če nas za to izrecno prosijo. Po plesu ne razpravljamo o izkušnjah, plesu plesalcev na delavnici.

Kdaj: pričnemo 20.9.2019 ob 19:30, nato pa se dobimo vsak tretji ali zadnji petek v mesecu.
Kje: Studio XXV (bivši Studio Baobab) na Parmovi 25 v Ljubljani

Prijavite se lahko tukaj!

Več o Plesu Srca lahko preberete tukaj.

35490862_1840659509325958_5214776731902148608_n


Izkušnja plesalcev:

… smo plesali svoj Dušni ples ter se zlili v skupno celoto Univerzalne ljubezni.

»Premalokrat v življenju se prepustimo in sprostimo v ritmu glasbe, ki nas obdaja na vsakem koraku naše poti. Ples Srca me je spomnil ravno na to – posamezniki iz različnih koncev Slovenije, ki smo plesali svoj Dušni ples ter se zlili v skupno celoto Univerzalne ljubezni! Hvala Andreji in vsekakor Leji ter celotni skupini za ples telesa s Srcem, obarvanega z mavrico občutkov!💚🙏« Lana, Novo Mesto


Glasba, ki nam jo skrbno izbiraš in serviraš v tako varnem ljubečem prostoru prebudi in prevzame čisto vse celice mojega telesa v radostno gibanj.

»Draga Leja, tvoji plesni večeri so meni nekaj tako čudovitega. Glasba, ki nam jo skrbno izbiraš in serviraš v tako varnem ljubečem prostoru prebudi in prevzame čisto vse celice mojega telesa v radostno gibanje. Veselim se tega, da imam telo! Vedno, tudi če pridem utrujena, nejevoljna ali prehlajena. Vedno se popolnoma izplešem. Kmalu po začetku se misli predajo užitku telesa in se samo še igram, valujem, čutim, celo dihat ne pozabim (kar velikokrat pozabim). In na koncu sem tako zdravo prepoteno slana, navdahnjena, lahkotnejša, jasnejša… željna po še, čeprav zadovoljena. Mmmmm milina in ognjevitost obenem. Hvala, ker nam daješ prostor in deliš svoj dar ❤ Objem.« Andreja Kranjc, Ljubljana


»Old poem of mine, but appropriate for how I feel after today’s dance with Leja … She is such a wonderful teacher, gentle, subtle and wild.

Even the confused thoughts
glow with delight.

I rest in the brilliance
of my own heart.«

Robert, Ljubljana


‘… dobim občutek, da si grem odpočit, napolniti z novimi energijami in začutiti svojo nežnost in lepoto.’

Leja je topla in takooo srčna oseba. In takšen je tudi njen ples. Zna ustvariti varen prostor, ki te popelje v globine tvojega srca. Ko se k njej vrnem vsako nedeljo, dobim občutek, da si grem odpočit, napolniti z novimi energijami in začutiti svojo nežnost in lepoto. Uhh, kako dobro nas zna popeljati v te občutke. Pozna veliko različnih tehnik plesa in gibanj skozi katere nas popelje v odkrivanje različnih notranjih pokrajin.
Vendar pa me pri njej najbolj prepriča njena osebna energija, preprostost in srce, ki poosebljajo “Notranji ples srca” in mi zmeraj znova omogočajo, da se potopim vase, pustim za sabo dele sebe, ki mi ne služijo več in se spustim v globine in moj sanjski svet. Hvaležna sem za prostor, kjer mi je dovoljeno sanjati, biti Vse in pozabiti na svet okoli mene. Ko to združim še z drugimi plesalci, se ustvari magična energija. Leja, hvala ti ❤ Se plešemo 🙂 Urša Belak, Celje

 


Zala ima 11 let. Po duši je umetnica, rada riše, piše in pleše. Prišla je tudi na Notranji ples Srca. Kako zelo pogumno! O plesu ona meni in nariše tole:

Ples

Ples je anti stres

je kres srca in

telesa ples je res en sam

ples.

 

To človek zna in ples

človek ima. V kri

mu ga bog da.

 

Zala (11 let)

zala-plesWWW


… POMEMBNO spoznanje, ki mi daje zavedanje dela sebe v odnosu do drugih in nov zagon ter ustvarjalno energijo.

‘Leja, danes sem dobil uvid do globine srca, ki mi je bil skrit. Rezultat je POMEMBNO spoznanje, ki mi daje zavedanje dela sebe v odnosu do drugih in nov zagon ter ustvarjalno energijo. ČUTIM, da je k temu pripomogla TVOJA PODPORA in podpora UDELEŽENKE na včerajšnjemu PLESU SRCA, ki SI jo VODILA iz SRCA. HVALA!’ Aljaž Šegula, Maribor


… po plesu občuti ogromno ustvarjalne energije …

Silva Košir iz Vrhnike pravi, da po plesu občuti ogromno ustvarjalne energije in da ‘mora’ vsakič slikati. Čopič vrti slabo leto, ni šolana, vendar pri tem neznansko uživa. Večkrat sem jo prosila, da mi napiše kak odziv na plesna srečanja. Pa mi vedno znova pošlje kakšno sliko. Nekaj časa sem potrebovala, da mi je kapnilo, da so to njene besede. Njen izraz. Njen Notranji ples Srca.

Silva


 

Na tedenska srečanja se lahko prijavite tukaj.