Ženska esenca

Srce Maternice

Tam, kjer so ženske v svoji polni moči, ni noben otrok lačen. Ni vojn za ozemlje, ni vojn za materialne dobrine. Ko si bomo vzele nazaj, tisto kar je naše in zasijale v svoji luči, bomo lahko skupaj z moškimi kreirale tak svet. Vendar najprej moramo to storiti znotraj sebe in čas za to je že prišel. Si želiš priti nazaj v svojo primarno bit? Čutiš, da je napočil čas zate? Potem stopi draga ženska, stopi naprej in se pridruži topli skupnosti žensk tega sveta!

15940760_10211339328307786_492645481991556278_n

Negovanje ženske esence v plesu Srca

Telo ženske skriva neskončnost ekstaze. Živimo v času, ko ta znanja prihajajo na površje in se radostimo ob božanskem plesu, ki pri tem nastaja. Tega se ne da prebrati, ne da zapisati, ne da se o tem razmišljati. To lahko le začuti ženska.

Končno lahko zasiješ v svoji esenci nedolžnosti – ekstazi bivanja. Napočil je čas.

Na delavnici Negovanje ženske esence v plesu Srca se bomo naučile vaje za kultivacijo spolne energije ter blagoslovile naše maternice. V varnem prostoru se bomo lahko odprle svoji ranljivosti – vrata do čutnega sveta znotraj naših teles. Ozavestile bomo naše sence, prepreke ki so jez naši reki vitalnosti. Ko te pretopimo v plesu z ljubeznijo Srca, lahko občutimo svobodo naše ekstaze. Vrnile se bomo nazaj v svojo primarno naravo, prsteno človeškost in iskrivo božanskost. Slišale bomo svojo notranjo Boginjo in Božansko Kozmično Mati, kako nam dajeta uvide in nas vodita v življenje ženske, ki se zna čutiti, ki se zna ljubiti.

Ženska esenca je živa, ustvarja in rojeva novo. Prinaša radost. Zato se jo v plesu tako čudovito občuti. Čas je, da jo začutiš tudi ti! Čas je, da jo živiš!

14947900_10210628969749266_4037778558015179956_n

Kaj pa, če nimam več maternice? Za žensko, ki so ji kirurško odstranili maternico, jajčnike ali dojke, je še toliko bolj pomembno, da neguje svojo energijo teh organov, jo ozdravi ter obnovi. Ko govorimo o maternici, ne govorimo le o organu, temveč o energijskem centru, ki se nahaja znotraj našega telesa in je ključnega pomena za naše zdravje in vitalnost. Vsi organi imajo svoje energijsko polje in to polje ima svojo funkcijo. Ob raznih posegih v naše telo poškodujemo ta polja in dobro je, da se temu posvetimo, začutimo in z našo prisotnostjo pomagamo, da se polje obnovi ter da me zopet zacvetimo.


V ženskah in kozmosu se nahajajo tri subtilne esence, ki so naš izvor moči in naše vodstvo. Prinašajo nam zdravljenje in užitek bivanja.

Mati, Shakti, Gaja

Kozmična Mati. Matera vseh Mater,  Božanska Mati, materinski kozmični princip, ki poraja, vzgaja in neguje vse, kar je. Njena mehkoba nas objema, skrbi za nas in nas polni. Je izvor uvidov ter našega materinskega vodstva Višjega Jaza, naše božanske esence, tistega, kar v resnici smo. Na delavnicah ozavestimo, kako držati svojo Krono, da lahko čutimo in sprejmemo njen blagoslov.

Shakti. Shakti je izvor vitalnosti v nas. Čuti se kot topla, močna energija v naših Maternicah (energijski center vseh žensk, tudi tistih, ki so jim maternico odstranili). Ta kvaliteta greje, hrani in zdravi naše telo ter poživlja našega Duha. Ko ozavestimo ta center, ozavestimo občutek za svoj prostor in meje. Tu je ukoreninjen naš glas, ki odzvanja našo resnico. Če hočemo kot ženske biti v svoji polni moči, moramo biti osrediščene v Maternici.

Mati Zemlja – Gaja. Magnetna energija Zemlje, ki sije iz svoje zlate sredice. Ta energija nam da kvaliteto popolne stabilnosti in opore. Ko dopustimo Gaji, da nas drži, se lahko oddahnemo in umirimo. Naš steber luči se poravna ter nas vedno znova postavi na pravo mesto. Zbistri um, raztopi dvome in umiri dih. Ko smo zasidrane v Gajo – prizemljene, potem življenje na Zemlji postane prijetno, saj jo sprejmemo za svoj dom in dopustimo reki Življenja, da nas napolni.

Te tri kvalitete so del naše Biti ter del Kozmosa. Med seboj se prepletajo in se podpirajo, mi pa jih lahko zaznamo na različne načine: lahko jih čutimo, jih vidimo oz. vemo, da so prisotne. Prinesejo nam točno tisto, kar potrebujemo v trenutku ter kar potrebujemo za naš nadaljnji razvoj.

Proces spoznavanja teh treh kvalitet je na delavnicah vedno podprt in objet s Srčnim prostorom, v katerem sije naša Duša. Ta prostor nam daje čisto jasnino, popolno iskrenost ter mehko sprejemanje tega, kar je. Kadar tega ni, je vse iskanje ženske esence zaman, vse duhovne poti postanejo jalove. Ženska esenca pa je plodna. Ko je to prisotno, smo na pravi poti. To je naš kompas.

Vse to raziskujemo skozi Yang 阳 – aktivni in Yin 阴 – pasivni princip. Yang princip nam omogoči, da v plesu in aktivnih meditacijah v polnosti začutimo svoje telo in se skozenj lahko izrazimo.

Shakti to želi in to ustvarja, Gaja nas podpira in Mati se veseli!

Na tak način se dobro pripravimo na pravi ženski Yin princip, ki ga opazujemo in spoznavamo v miru in globoki tišini. Vse se zgodi v nedelovanju wu wei 无为, v globoki prisotnosti miru, kjer se umaknemo s poti in kvalitetam le dopustimo, da v nas zacvetijo. Tu imamo možnost, da le pričamo, kako naša božanska prisotnost na novo spleta naše telo in energijo, zdravi in pomaga, navdihuje ter vodi v globljo ženstvenost, ki je naše bogastvo.

Shakti po tem hrepeni in to rodi, Gaja nas nahrani in Mati objame.

Draga ženska, če začutiš, da ti bo ta prostor pomagal in te podprl ter da boš našla nazaj delček sebe ali da se boš lahko izrazila, potem lepo dobrodošla!

Kaj potrebujem za delavnico? Kos oblačila, ki te podpre v ženski energiji, vodo ter pisalo in papir. In zavij to v odprto Srce!

4

Naslednja delavnica:
Kdaj: 22.11.2018, ob 19h. Več info tukaj.
Če želiš da se celodnevna delavnica ali plesni večer naredi v tvojem kraju, pošlji povpraševanje tukaj.
Prijave na leja@plessrca.si ali na tel.: 041 359 415


Negovanje ženske esence na individualnih srečanjih

Spusti se z mano v popotovanje skozi svoje globine maternice in odkrij svoj cvet znotraj sebe. Naj tvoj tempelj zopet zasveti v luči božanskega!

Ženska, tvoja ženstvenost te nenehno boža, če ji le dopustiš. Prebudi svojo maternico in se poveži z Zemljo. Tako na čisto nov način osmisliš svoje življenje, ga narediš bolj dišeče, toplo in prijazno. Končno je prišel čas, ko se lahko povežeš s svojo Primarno Žensko Esenco in odpreš polje ekstatičnega življenja, ki vre znotraj tebe. S tem se v tebi začne prebujati starodavni glas, ki te varno vodi naprej ter te neguje, ko greš skozi temna obdobja. Težave z menstruacijo, menopavzo in ostali izzivi žensk, dobijo čisto nov pomen in postanejo polje neskončnega raziskovanja in vir globoke modrosti, ljubezni in ekstaze.

 Vrednost ženske ni v njenem partnerstvu, otrocih, poklicu … Njena vrednost je v tem, kar izžareva. Vrednost ženske je v tem, da je. Ona je.

12108106_10207617041692947_4146057927140643380_n

Odmev, ko se maternica odpre blagoslovu:

Prepričana sem, da se brez tvoje pomoči to nikoli ne bi zgodilo, saj bi še naprej krčila in zapirala svoje telo, ne bi sprejela menstruacije in verjetno tudi nikoli ne bi zanosila.

‘Tole pišem, ker bi rada s teboj podelila svojo izkušnjo, ki mi je šele sedaj postala jasna in pa svojo hvaležnost za to, da si mi pomagala bolj, kot si lahko predstavljaš.
Med eno od najinih seans sem med meditacijo in akupresuro doživljala takšno sprostitev in prepustitev, da se mi je očitno odprla neka dolgo zaprta energija in sem doživljala igro vijolične svetlobe (sva se potem tudi pogovarjali, kaj pomeni to), potem pa sem naenkrat zagledala velike modre otroške oči, oči radovedne deklice, ki me je pogledala od blizu. Ne vem, če se spomniš, tudi o tem sva takrat govorili. Torej, takrat mi to ni nič pomenilo in me je precej prestrašilo, zdaj pa točno te velike modre oči gledam v živo. Zdele so se mi znane in zdaj sem se spomnila, da sem jih videla takrat na terapiji.
Avgusta letos sem rodila deklico, ki ima sedaj, po dveh mesecih točno take oči. In prav čakala me je, da bom mentalno in fizično pripravljena na to, da jo sprejmem v svoje življenje. Prepričana sem, da se brez tvoje pomoči to nikoli ne bi zgodilo, saj bi še naprej krčila in zapirala svoje telo, ne bi sprejela menstruacije in verjetno tudi nikoli ne bi zanosila. Tako pa sem brez težav zanosila in imela čudovito nosečnost.
Torej, iz srca hvala za vso tvojo čudovito energijo in pomoč, ki sta mi omogočili to neverjetno izkušnjo Vse dobro ti želim!’ Mama


Zdaj ko zavpijem za otrokom, naj pazi na cesti, se mi zdi, da sliši, ker ni panično, ampak je res iz centra.

Kako bivati v mojem centru, kako govoriti iz moje maternice, iz moje moči. Mislim, da je v tem mesecu prišlo do neke kvalitetne spremembe. Zdaj ko zavpijem za otrokom, naj pazi na cesti, se mi zdi, da sliši, ker ni panično, ampak je res iz centra. Pa ne le to. Zdi se mi, da sem našla maternico. In uživam v tem glasu.
In meditacija za aktivacijo maternice. Spomnim se bele svetle svetlobe, kako se odpira ustje, vrat in kako je tam notri prestol in tam sem jaz, taka kot sem in lepa. Vse kar sem kaže pogum, ranljivost, lepoto, moč, lesketa se koža, brazgotine so kot nakit, prizemljena, stabilna. Te podobe so res močne. Simboli, zgodbe, podobe… tvorijo nekaj v meni… nekaj trdnega… Katarina, Ljubljana

Na srečanja in ples se lahko prijaviš tukaj.

Prvi dve sliki sta kreaciji Tine Skaza – Tinchi, Ustvarjanje Iz Duše.