Delavnica Akupresure

 

Samozdravljenje z akupresuro in aktivacijo meridianov

Naslednja delavnica: 19.5.2019 Ljubljana, od 10h do 17:30. Prijavite se tukaj.

flowerDelavnica je sestavljena iz dveh delov. Na dopoldanskem delu se bomo naučili čemu služijo osnovne akupresurne točke ter kako jih lahko uporabljamo. Skozi meditacijo in sproščanje bomo ustvarili zdravilni prostor v katerem bomo izvajali kitajsko samomasažo celotnega telesa. Osvojili boste:

– do 30 akupresurnih točk
osnove kitajske terapevtske samomasaže Tuina
qigong vaje za pripravo na masažo
sproščanje

Popoldanski del bo namenjen ozaveščanju, postavljanju in čiščenju našega energijskega sistema. Prebudili bomo povezavo z našo zdravilno energijo. Skozi starodavno kitajsko qigong metodo aktivacije tretjega očesa in dantiana 丹田, bomo ozaveščali in čistili meridiane. V tem delu boste osvojili:

– meridiane – energijske kanale, ki tečejo po telesu
– energijsko odpiranje in čiščenje meridianskih poti
– vaje za odpiranje in krepitev naše življenjske energije v dantienu (hara/maternica)
– čiščenje in uravnovešanje energijskih centrov – čaker v telesu
 – postavitev našega energijskega polja

Ker so vaje izredno močne in učinkovite, se bomo posvetili tudi našim notranjim procesom, jih ozavestili in spoznali, kako smo lahko vedno v polni moči, ko postanemo kreatorji zdravja.

Pridobili boste veliko novega znanja o tradicionalni kitajski medicini in energetskem sistemu. Po delavnici se boste počutili prerojene in napolnjene s svežo energijo. Doma boste lahko sebi in svojim bližnjim s pomočjo akupresure in masaže meridianov znali olajšati različne fizične, čustvene in psihične težave. Znali si boste sami uravnovesiti lastno polje ter spodbuditi in okrepiti dobro počutje.

Mene ta praksa vsakič znova popelje nazaj v ravnovesje in mi pomaga okrepiti energijsko polje. Z vajami si olajšam marsikatero težavo in prinesejo mi jasnost, s katero lažje sprejemam odločitve. Vaje so enostavne ter učinkovite in jih lahko izvaja vsak.

Lepo povabljeni, da ozavestite in začutite, kako je sestavljeno vaše celotno Telo ter prebudite svoje samozdravilne moči!

0b224b93-26c9-4974-bbc2-92164b016838Največ današnjega znanja o akupresuri prihaja s Kitajske, prvi dokazi o akupresuri pa prihajajo iz Egipta, kjer je bila akupresura del njihovega zdravljenja. Akupresura je bila poznana v vseh zdravilskih praksah po svetu in zelo koristno je, da je osnovno znanje o tem del vsakega doma.

Naslednja delavnica: 19.5.2019, Ljubljana, od 10h do 17:30. Prijavite se tukaj.

Cena delavnice je 105€, s prijavami do 4.12. je cena 95€. Cena le za en del je 55€.

Udeleženci celodnevne delavnice boste za darilo dobili skripto v pdf obliki ‘Pinealna žleza ali tretje oko’, ki vam bo pomagala ozavestiti, kako močno orodje je tretje oko, kako ga lahko aktivirate in uporabljate.

Naročite lahko tudi:

*Skripto o kitajski masaži Tuina, v kateri je razložen postopek kitajske terapevtske masaže Tuina, kako po telesu potekajo meridiani, opisanih je več kot 100 akupunkturnih točk ter kako se uporablja točke v terapevtske namene.
*Skripto Zapiski o čakrah, ki združujejo poglede na čakre avtoric Carolyn Myss (ki preučuje čakre skozi krščanske zakramente in judovsko drevo življenja), Barbare Ann Brennan, Doreen Virtue in Maye Fiennes. Sama sem dodala ples skozi čakre z idejami za glasbo.

V elektronski pdf obliki je cena posamezne skripte 5€ v tiskani pa 10€. Naročila na tel. 041 359 415 ali na mejl leja@plessrca.si

S tradicionalno kitajsko medicino (TKM) sem se prvič srečala na Taiwanu, kjer sem se v budističnem templju učila kitajščino in budizem. Kasneje sem se na Kitajskem učila kitajske masaže Tuina in akupresure pri zdravnici TKM dr. Lily Li ter na Tajskem v Old Medical School, Chiang Mai, tajske masaže in akupresure. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani sem diplomirala iz diplomskih del ‘Začetek in razvoj konceptov TKM’ ter ‘Primerjava TKM z antično grško medicino’. Kot prevajalka kitajščine in izvajalka terapevtske masaže Tuina ter terapij akupresure sem delala v večih centrih TKM, kjer sem sodelovala in se učila pri kitajskih zdravnicah in zdravnikih.
Svoje izkušnje z delovanjem energije in različnimi zdravilskimi metodami sem združila v celosten terapevtski pristop. Pri delu pa me vodi ženski princip intuicije ter Srce.

Naslednja delavnica: 19.5.2019, Ljubljana, od 10h do 17:30. Prijavite se tukaj.